lördag 28 maj 2011

Beach 2011!

Såhär när skolan snart är slut och det är beachen som gäller så kan det ju va bra med lite tips om hur man ska komma iform snabbt, utan att behöva svälta sig själv ;)

MOTIONERA MERA
Det är bättre att träna en gång i veckan under hela året, än att köra tre pass i veckan under en kort period. Man ska inte tvinga sig till gymmet om det börjar bli tråkigt utan hitta en motionsform som passar dig.

SLÄCK TÖRSTEN 
Juice och läsk innehåller mer socker än du tror! Dessutom fräter dryckerna på tänderna. Välj istället mjölk eller vatten- släcker törsten bättre och är betydligt nyttigare.

ÄT RÄTT
Det bästa för kroppen är att äta på regelbundna tider och många gånger. Det ultimata är frukost, lunch, och middag med två , tre mellanmål där emellan. Satsa på frukt och grönt till varje måltid. Att tugga maten ordentligt och ät långsamt bidrar också till att man kommer iform snabbare.

FEELGOOD
Hälsan förbättras inte enbart genom att äta bra och träna rätt. Hur vi mår har också en stor inverkan!
  • Skratta: Umgås med dina vänner och ha kul!
  • Prata ut: Är det något som tynger dig? Prata med någon du litar på , en kompis, en förälder eller kanske kurator, så att du får ventilera känslorna när livet känns jobbigt.
  • Stressa inte: Ibland blir trycket för stort med läxor, skolan, träningar hit och kurser dit. Ta det lugnt och stressa inte upp dig. Beta av en sak i taget och våga säga nej om du redan har för mycket att göra, eller be någon om hjälp.

Det va lite smått och gått, så jag inte bara tjabbar på om vad jag ska göra eller har gjort på dagen. Tycker själv att det är rätt drygt ;))

Pusshaj!



Jag älskar att dricka vatten, men har som dålig vana att inte göra det tillräckligt mycket. Dessutom är vattnet nere i skåne inte det godaste med all kalk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar